Army of Lovers

Army of Lovers skapades faktiskt redan i slutet av 80-talet men eftersom jag kommer ihåg dem från 90-talet med deras låt "I give my life" får de en plats här.

Army of Lovers skapades av Alexander Bard som idag är frontfigur i BWO, tidigare Bodies Without Organs.
Bandet bestod förutom Alexander Bard av fotomodellen Camilla Henemark (La Camilla), frisören Jean-Pierre Barda och designern Camilla Thulin, som sydde kostymer och var en inoficiell fjärde medlem.

Alexander Bard var gammal dragshow-artist (han uppdrädde som discotransvestiten "Barbie" och jag ställer mig frågan vem fan upptäckte honom, och vem fan ville boka honom?) och det präglade Army of Lovers som direkt tog en glitter och glamour-stämpel. Bandet körde alltid singback, och ofta även playback, och fokuserade istället på upplevelsen och showen.

Army of Lovers var ett provocerande band och spelade ofta på sex, droger och judendomen (två av medlemmarna var judar). MTV censurerade deras låt Israelites då den ansågs för provocerande.Den fantastiska låten "I give my life" släpptes 1995 men redan året därpå splittrades bandet.

 

Man diskuterar fortfarande om Army of Lovers var ett riktigt band eller bara ett medialt experiment (vilket väl är en fråga man kan ställa sig om vissa grupper idag också?)

Bandet återförenades dock en gång på 2000-talet nämligen 2001. De släppte då två singlar och ett andra samlingsalbum, och gjorde sitt sista framträdande på Pride-festivalen 2001.

image4


Källor:

www.wikipedia.se/armyoflovers
http://www.dongrays.com/btd/images/aol.jpg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0